Nieuw KinderzwerfsboekStation gestart in Nieuw Vennep

 In nieuws

Praktijk “Disleksie” en Logopediepraktijk Linquenda zijn op 5 november een KinderboekZwerfStation gestart. Mika, een leerling uit groep 7 in behandeling bij Martine Schmit Jongbloed, logopedist en dyslexiebehandelaar, vertelde op een dag enthousiast over het Kinderzwerfboekproject.

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Martine weet uit ervaring hoe belangrijk lezen is voor kinderen en hoe lastig het soms is om een geschikt boek te vinden. Een kast met zwerfboeken in de wachtkamer van praktijk Linquenda is daarom een goede plaats voor kinderen om elkaar te inspireren en te stimuleren een boek mee te nemen naar huis om te gaan lezen. Ook kunnen kinderen daar hun  favoriete boeken in de kast  plaatsen.  Voor dat doel heeft Mika samen met zijn moeder een prachtige boekenkast getimmerd voor in de wachtkamer van Logopediepraktijk Linquenda!

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Het boek wordt mee naar huis genomen en als het uit is, kan het weer verder zwerven.  Zwerfboeken worden herkend aan de sticker op de kaft met de tekst: Neem me mee! Dat boek mag gratis mee naar huis worden genomen en gelezen. Als het uit is, laat het dan weer zwerven; dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit een sticker met daarop een zwerfcode. Met die code kan de zwerftocht van het boek gevolgd worden. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website: www.zwerfboek.nl wordt er melding gemaakt over de plaats van het boek.

Recent Posts