home-9066

Logopedie online

Bij logopedie-online maakt de logopedist contact met u via de computer, laptop, tablet of mobiele telefoon met behulp van het programma Zoom. Dit programma geeft de mogelijkheid elkaar te zien en te horen via de camera op het apparaat waarmee we contact maken. Behalve dat we elkaar kunnen zien en horen, kunnen we ook gelijktijdig kijken of werken in een document of een app. Op deze manier kunnen wij u en/of uw kind online bieden wat nodig is.

Voor wie is logopedie-online?

Logopedie-online is toe te passen in veel situaties. Intakegesprekken kunnen op deze manier plaatsvinden, logopedische spelobservaties zijn mogelijk, bepaalde onderzoeken kunnen op deze manier gedaan worden en voor de logopedische behandelingen zijn talloze mogelijkheden aanwezig. Heeft uw kind hulp nodig bij het stimuleren van de spraak- of taalontwikkeling, bij het verbeteren van de mondgewoonten of het versterken van de spieren in de mond, heeft u stemproblemen of is er sprake van andere logopedische problematiek, neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden van logopedie-online. Lees van tevoren ook de veel gestelde vragen (linkje van maken naar onderstaand document?).

Hoe werkt logopedie-online?

Wilt u gebruik maken van logopedie-online, dan heeft u een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon nodig en een internetverbinding. We plannen u in voor een afspraak en sturen u voorafgaand aan de afspraak een link via de mail. U klikt op de link in de mail om deel te gaan nemen aan de afspraak. In sommige gevallen (met name op tablet of telefoon) wordt u vervolgens gevraagd een app te downloaden. Zodra u dat gedaan heeft, komt u in de virtuele wachtkamer. De logopedist laat u op de afgesproken tijd binnen in de behandeling zodra zij beschikbaar is voor u. Dan kan de behandeling beginnen. Eventuele oefenbladen worden u per mail verstuurd, zodat u na de behandeling ook kunt oefenen (met uw kind). Vraagt u zich af of deze manier van werken ook voor u geschikt is, neem dan vooral contact met ons op. We onderzoeken dan samen met u de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen:

  1. Kom ik in aanmerking voor logopedie-online?

Logopedie-online is in veel gevallen heel geschikt als manier om u te helpen. Er bestaan echter ook logopedische problemen, waarbij bijvoorbeeld massage van het keelgebied nodig is. In dat geval zou logopedie-online problematisch zijn. Als u twijfelt of logopedie-online bij u past, neemt u dan alstublieft contact met ons op. We denken graag met u mee!

  1. Is logopedie-online alleen voor mensen die al in behandeling waren?

Nee, logopedie-online is ook zeker voor mensen die we nog niet in de praktijk gezien hebben. Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk contact, maar via logopedie-online kunnen we u toch de zorg bieden die nodig is.

  1. Wordt logopedie-online vergoed door de zorgverzekeraar?

Logopedie-online wordt vergoed door de zorgverzekeraars. De vergoeding van de behandelingen gaat bij zorgverzekeraars waarmee we een contract hebben dus nog steeds rechtstreeks. Heeft u een zorgverzekering waar we geen contract mee hebben, dan kunt u nog steeds bij ons terecht. De factuur van de behandelingen ontvangt u dan van ons. Vervolgens betaalt u de rekening aan ons en declareert u deze bij de zorgverzekeraar.

  1. Is het ook mogelijk in deze tijd van coronavirus om een afspraak in de praktijk te maken?

We houden de richtlijnen vanuit rijksoverheid en RIVM zoveel mogelijk aan. Een van de richtlijnen is, dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden tussen personen. In de praktijk is dat moeilijk, zeker als we met kleine kinderen werken. Daarom kiezen we ervoor de afspraken zoveel mogelijk online te doen. Zo brengen wij u niet in gevaar en lopen wij ook minder kans om ziek te worden, zodat we ons werk zo lang mogelijk kunnen blijven doen.

  1. Kan logopedie-online ook met de mobiele telefoon?

Logopedie-online kan zeker via de mobiele telefoon. U heeft internet en camera en geluid nodig en het appje van Zoom. Logopedie-online werkt alleen wel prettiger op de laptop of vaste computer, omdat er dan meer functies mogelijk zijn.

 

Aanmelden. De eerste stap naar logopedie.

Ons team

Hier vindt u ons!