Kinderen die (net) niet binnen ‘de norm’ passen

 In nieuws

Hoe ga je om met kinderen die met veel zaken (net) niet binnen ‘de norm’ passen? De norm die is vastgesteld is in de testen en toetsen op school of bij ons in de praktijk. Of de norm die door ons als maatschappij is bepaald. Deze groep kinderen is vaak gevoelig, creatief en ze hebben oog voor detail. Hierdoor kan er gedrag ontstaan wat door de omgeving (bijv klas) als onrustig of druk wordt gezien of juist dromerig en onoplettend.

Binnen Logopediepraktijk Linquenda heeft logopedist Jildu van Duijvenvoorde in 2021 en 2022 de opleidingen ‘Anders kijken naar kinderen’ en ‘Ik leer anders’ afgerond. Deze opleidingen waren gericht op deze groep kinderen. Jildu heeft zich gespecialiseerd in SI (sensorische informatieverwerking) en beelddenken en de werking van het brein van deze groep kinderen.

Diagnoses die bij deze kinderen soms worden gesteld zijn; hsp (hooggevoelig), dyslexie, adhd (add) en autisme. Door goed naar deze kinderen te kijken, kunnen met behulp van ouders en de leerkracht deze kinderen weer op weg geholpen worden. Jildu: “We kunnen de Sensorische Informatieverwerking in beeld brengen en de methode ‘ik leer anders’ toepassen. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen, ze gaan ervaren dat ze met deze methode wel in staat zijn om te leren lezen, rekenen en automatiseren.”

Is jouw kind een beeldddenker? Doe de test op: Ik leer anders » Beelddenken test

Recent Posts