1263041_523628241051178_1614947645_o

Veelgestelde vragen

Is mijn kind te jong voor logopedie?

De hulpvraag die u heeft over u kind, bepaalt of logopedie gestart kan worden. Neem daarvoor contact op met een van onze logopedisten.

Moet mijn kind de eerste keer mee?

Wij vinden het belangrijk om uw kind de eerste keer te zien. Ook kan uw kind dan alvast wennen aan de logopedist en de ruimte.

Wat neem ik mee bij de eerste afspraak?

Bij de eerste afspraak hebben wij van u nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een bewijs van uw verzekering (verzekeringspas)
  • Een verwijsbrief (u kunt ook zonder een verwijsbrief logopedie krijgen. Lees meer hierover op deze pagina)
Hoe lang duurt één behandeling?

De duur van één behandeling is 25 minuten.

Hoe lang duurt logopedie?

De duur van logopedie hangt af van de uitkomsten van een onderzoek, de mate waarin u met uw kind oefent en de motivatie van u en uw kind. Na het onderzoek bespreekt de logopedist met u het traject en de duur ervan. De duur van een behandeling is 25 minuten.

Ben ik aanwezig bij de behandeling van mijn kind?

Wij vinden het prettig als de ouder bij de behandeling aanwezig is. Soms merken we dat het beter werkt als de logopedist alleen met het kind is. Uw kind kan zich dan bijvoorbeeld mogelijk beter concentreren wat een positieve invloed heeft op de behandeling.

Wat moet of kan ik thuis doen?

De logopedist geeft gerichte adviezen en/of oefeningen mee naar huis. Om het behandelproces goed te laten verlopen is het belangrijk dat deze oefeningen thuis ook gedaan worden. Zonder oefenen zal logopedie niet het gewenste effect hebben.

Wat kan ik zelf al doen om mijn kind te stimuleren?

Wat mag ik verwachten van mijn kind op een bepaalde leeftijd?  Mag ik mijn kind verbeteren? Is voorlezen belangrijk? Op al deze vragen en meer krijgt u antwoord op www.kindentaal.nl

Ik ben niet tevreden over de behandeling. Wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat u als cliënt of als ouder van een minderjarige cliënt een klacht hebt over de logopedist of over de logopedische behandeling. Welke stappen kunt u dan ondernemen en waar kunt u met uw klacht terecht? Bespreek de klacht eerst met de logopedist. Als de logopedist niet weet dat u ontevreden bent, kan zij de klacht niet oplossen. Meer informatie vindt u onder het kopje ‘klachten’ bij praktijkinformatie.

Ik krijg de voicemail. Wat moet ik doen?

Tijdens behandelingen nemen wij de telefoon niet aan. Spreek een bericht in en laat uw naam en telefoonnummer achter, zodat we u kunnen terugbellen.

Ik word niet teruggebeld, hoe kan dat?

Als u een telefoonnummer hebt achter gelaten op het antwoordapparaat, dan word u zo snel mogelijk teruggebeld. Het kan voorkomen dat het nummer niet goed te verstaan is. Bent u na twee dagen niet teruggebeld, neem dan opnieuw contact met ons op.

Zijn jullie geopend in de schoolvakanties?

In overleg kunnen afspraken tijdens de schoolvakanties plaatsvinden.

Behandelen jullie ook aan huis?

Een behandeling aan huis is mogelijk, indien de behandelend arts hier een verwijzing voor heeft gegeven. Hiervoor komen alleen mensen in aanmerking die vanwege hun gezondheid niet naar de praktijk kunnen komen.

Mijn buurmeisje is eerder opgeroepen dan mijn dochter, terwijl ik mijn kind eerder heb opgegeven. Hoe kan dat?

Als u opgeeft dat u alleen na schooltijden wilt komen, dan kan het zijn dat u langer moet wachten dan iemand die onder schooltijd kan komen. Tevens wordt op basis van de problematiek een inschatting gemaakt van de behandelurgentie.

Kan logopedie op school plaatsvinden?

Wij behandelen uw kind in onze praktijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling niet als die op school plaatsvindt.

Mijn kind heeft een zorgarrangement. Wordt logopedie hieruit betaald?

Logopedie zit in het basispakket en wordt daarom volledig of deels vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk of er een contract met de desbetreffende verzekeraar is afgesloten. Overleg op school met ouders en leerkrachten wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar bij ouders of de school in rekening gebracht.

Komt de logopedist naar school voor overleg?

De logopedist komt op verzoek naar school voor overleg. Dit overleg wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar bij ouders of de school in rekening gebracht.

Aanmelden. De eerste stap naar logopedie.

Ons team

Hier vindt u ons!